Preselecție – Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori

IMYB este o întâlnire anuală asigurată de o comunitate multinațională non-profit pentru tinerii interesați de apicultură. Evenimentul a câștigat o mare popularitate și a devenit cea mai mare întâlnire internațională pentru tinerii apicultori din întreaga lume.

Este conceput pentru participanții cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, care își compară cunoștințele și abilitățile, stabilesc noi prietenii și află mai multe despre alte țări și culturi în timpul unei întâlniri de patru zile.

Întâlnirea în sine este o combinație între o competiție axată pe apicultură și un program social și cultural divers în timpul căruia participanții își pot socializa și strânge contactele.

Competiția constă din mai multe discipline practice și academice și testează cunoștințele și abilitățile tinerilor participanți. Totuși, scopul întâlnirilor nu este doar competiția în sine, ci mai ales acela de a motiva tinerii apicultori, de a promova ideea apiculturii în rândul lor, precum și de a le oferi experiență socială și culturală.

Pasiunea, interesul și abilitățile lor vor ajuta la păstrarea viitorului apiculturii și la avansarea acestuia. În același timp, experiența IMYB este pentru mulți participanți prima călătorie în străinătate fără părinți și creează o experiență emoțională puternică care le poate influența viitorul drum al vieții. Aceste întâlniri ajută la interconectarea unor subiecte semnificative precum albinele, ecologia, generația tânără sau crearea lumii unite.

IMYB nu este doar o întâlnire anuală, dar sprijină și schimburile între familii, școli, orașe și alte organizații și creează, de asemenea, prietenii frumoase între oameni cu interese similare.

Anul acesta întâlnirea va avea loc în Ivančna Gorica, Slovenia, în perioada 3 iulie – 7 iulie 2023

Preselecție 25 Martie 2023 – Blaj

Probele practice pentru concursul de preselecție.
1. Descăpăcit si extras miere
2. Recunoastere utilaj apicol
3. Asamblare rame, însârme și prindere faguri artificiali
4. Transvazare (proba optională)
5. Recunoașterea mătcii într-un stup

Proba scrisă (grilă) 30 de întrebari alese la întâmplare din cele disponibile în acest document.

 

Costurile de transport și cazare pentru probele de la preselecție sunt suportate de participanți.

Apidava și Sărbatoarea Mierii asigură costurile de transport și cazare în Slovenia pentru cei trei participanti care vor reprezenta echipa de tineri apicultori a României.

Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Paticipanții care au 17 ani nu trebuie să împlinească 18 ani pe perioada evenimentului (3 – 7 Iulie 2023).

 

Fiecare participant la preselecție primește un vorcher cadou in valoare de 150 lei din partea Apis (vucherul poate fi folosit pe perioada târgului doar la standul Apis) și un voucher în valoare de 100 lei din partea Dulcofruct (valabil o lună de zile pentu achizitionarea de produse Dulcofruct Bee Nutrition Science).

 

Fă parte din echipa care va reprezenta Romania la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori

Inscriere Preselectie

Organizatori

Apidava

Primăria Municipiului Blaj

Consiliul Județean Alba

Centrul Augustin Bena

PARTENERI ȘI SPONSORI

Partener oficial

Sponsor

Sponsor

Sponsor

Sponsor

Sponsor

Partener

Share This